Η Ε’ Τάξη στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας

Οι μαθητές της Ε ΄τάξης επισκέφτηκαν στις 10-12-2019 τους πολύχρωμους χώρους του «Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου» Καλλιθέας για να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που είχαν συγκεντρωθεί από όλο το σχολείο .

Εκεί  φιλοξενούνται και διαπαιδαγωγούνται  αγόρια και κορίτσια προσχολικής ηλικίας από δύο έως πεντέμισι ετών, απ’ όλη την Ελλάδα. Το «Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο» φιλοξενεί παιδιά βάσει εισαγγελικών εντολών ή δικαστικών αποφάσεων που κρίνουν το οικογενειακό τους περιβάλλον ακατάλληλο. Επίσης, δέχεται παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να τα μεγαλώσουν.

Η προσπάθεια  είναι επικεντρωμένη στο παιδί και στις συναισθηματικές του ανάγκες. Για την επίτευξη του στόχου αυτού παρέχεται εξατομικευμένη φροντίδα, προσαρμοσμένη στην ιδιοσυγκρασία κάθε παιδιού και στην οικογενειακή του κατάσταση.

Τα παιδιά αυτά φιλοξενούνται όλο το 24ωρο. Στόχος είναι όχι μόνο η προστασία και η κάλυψη των βιοτικών αναγκών τους αλλά κυρίως η διαπαιδαγώγησή τους και η στήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους, έτσι ώστε, φεύγοντας, να μπορούν να επιστρέψουν σε αυτές, εφόσον αυτό είναι δυνατό. 

Οι  μαθητές μας αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια. Με ιδιαίτερο σεβασμό και ωριμότητα αγκάλιασαν και αγκαλιάστηκαν από τα μικρά παιδιά. Έγιναν η ζεστή αγκαλιά που στερούνται. Έδειξαν την καλοσύνη και την ανθρωπιά που διέπει τις παιδικές ψυχούλες τους.

Οι μαθητές της Ε’ ένιωσαν ότι πήραν ένα μεγάλο μήνυμα. Τίποτα στη ζωή δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένο. Ένας μαθητής σχολίασε: «Νιώθω τυχερός που έχω την οικογένειά μου, αλλά και υπεύθυνος να προσπαθώ να είμαι κοντά στα παιδιά αυτά πια με κάθε τρόπο».

Μεγάλο μάθημα η επίσκεψη αυτή για μαθητές και δασκάλους.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του Ιδρύματος μα και στον τρόπο λειτουργίας του. Όλα τα πονεμένα παιδιά βρίσκουν μια ζεστή αγκαλιά στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας.

«Και εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε πως αυτό που κάνουμε είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά ο ωκεανός θα ήταν μικρότερος αν έλειπε αυτή η σταγόνα.»
~Μητέρα Τερέζα~

Previous Article
Next Article