Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Επίσκεψη Παραολυμπιονίκη

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018-19

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018,  στις 2/10/2018 καλέσαμε  στο σχολείο μας την Παραολυμπιονίκη κα Μαρία Σταματουλά και τον διαχρονικό αθλητή κο Ομηρίδη Δημήτριο.

Η πρώτη καλεσμένη μας, κα Μαρία Σταματουλά,  τίμησε την πατρίδα μας σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο και είναι η Ελληνίδα σφαιροβόλος με τις περισσότερες διακρίσεις.

Είναι καταγεγραμμένη στο βιβλίο των Ελληνικών ρεκόρ. Ένα Ολυμπιακό, τρία παγκόσμια, τέσσερα πανευρωπαϊκά μετάλλια, ένα παγκόσμιο ρεκόρ και δεκάδες διακρίσεις είναι ο απολογισμός της Νικαιώτισσας Μικρασιάτισσας Παραολυμπιονίκη  Μαρίας Σταματουλά.

Η κα Σταματουλά, θέλησε να μεταδώσει τις εμπειρίες της  στους μικρούς μαθητές μας. Παρουσίασε video με την λαμπρή αθλητική σταδιοδρομία της, που τίμησε την Ελλάδα και μας ενημέρωσε για την ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ο δεύτερος καλεσμένος μας ο κος Ομηρίδης Δημήτριος, μας μίλησε για τα οφέλη και τη χαρά του αθλητισμού. Μας ενημέρωσε πώς ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης μας οδηγεί στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτιώνει τη φυσική κατάστασή μας.

Ο διαχρονικός αθλητής κος Ομηρίδης, ενώ βρίσκεται στην  ηλικία των 75 ετών, κρατιέται σε πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση. Τόνισε πώς όσο μικρότερος ξεκινά κανείς τον αθλητισμό, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο ακόμη και σε προχωρημένη αθλητικά ηλικία. Για το λόγο αυτό μας έκανε επίδειξη κάποιων  ασκήσεων, όπου το επιβεβαίωσαν και μας ενθουσίασε!

Στο τέλος, οι καλεσμένοι μας δέχτηκαν ερωτήματα για τ’  αθλήματα στα οποία διαγωνίζονται, το χρόνο που αφιερώνουν, τη διαφορετικότητα, την αναπηρία και τον τρόπο που τη βιώνουν.

Previous Article
Next Article