Επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ τάξης στο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Αγίων Αναργύρων

 

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2019,  στα πλαίσια των δράσεων για την ανακύκλωση, οι μαθητές της Γ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο ανταποδοτικής Ανακύκλωσης  στον Δήμο Αγίων Αναργύρων.

Σημαντική βεβαίως ήταν και η ανταπόκριση των γονέων  που συνέβαλαν στη συλλογή ανακυκλώσιμου υλικού απ’ τα νοικοκυριά τους. Τα παιδιά μας  κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλές  συσκευασίες από πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδερο. Έτσι, καταφέραμε να γεμίσουμε όλον τον αποθηκευτικό χώρο ενός πούλμαν με σακούλες γεμάτες κενές συσκευασίες!

Αρχικά οι μαθητές μας, κατά την μετάβασή τους στο Πάρκο του Εθνικού Φορέα Ανακύκλωσης «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»,  ενημερώθηκαν για τις αρχές της διαχείρισης απορριμμάτων στην καθημερινή ζωή τους και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Αργότερα, τα παιδιά επισκέφτηκαν το εργαστήρι καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπου είδαν κατασκευές κι έργα τέχνης με ανακυκλώσιμα υλικά. Στη συνέχεια  έφτιαξαν και τα δικά τους έργα.

Τέλος, όλοι οι μαθητές έριξαν  τις κενές συσκευασίες τους στα Αυτόματα μηχανήματα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης με παροχή ανταποδοτικού κινήτρου.

Η εμπειρία των παιδιών ήταν μεγάλη καθώς για μια ακόμη φορά κατάλαβαν πόσα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη επιτυγχάνονται με τη δική μας ενεργητική συνεισφορά στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Έφη Κοντοπούλου

Previous Article
Next Article