Επίσκεψη της ΣΤ’ Τάξης στη Βουλή των Ελλήνων

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης στις 25-2-2019 επισκέφτηκαν το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Γνώρισαν την ιστορία και συνειδητοποίησαν τη σημασία του.

Το κτήριο αυτό στεγάζει την αίθουσα της Ολομέλειας και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, τα γραφεία του Προέδρου της Βουλής και των Αντιπροέδρων, μέρος του αρχείου της Βουλής (το υπόλοιπο βρίσκεται στο Καπνεργοστάσιο επί της οδού Λένορμαν), τα γραφεία των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων, το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και διοικητικές υπηρεσίες.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι παρακολούθησαν  εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και επισκέφτηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Για λίγο οι μικροί μαθητές πήραν τη θέση των ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν το λαό, των βουλευτών. Κατανόησαν ότι η Βουλή είναι ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός δια των βουλευτών.

Με την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούν στη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας, τη  δικαιοσύνη, την ισότητα και την πρόοδο του τόπου μας τελείωσε μια πολύ εποικοδομητική εκπαιδευτική εκδρομή.

.

Previous Article
Next Article