Οδηγίες για την εγγραφή των μαθητών και των μαθητριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας.

Για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει δρομολογηθεί για όλα τα σχολεία, είναι αναγκαία η εγγραφή και δημιουργία μαθητικού λογαριασμού για τον κάθε μαθητή/μαθήτρια στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ, θα γίνει μέσω Διαδικτύου από σας τους γονείς/ κηδεμόνες. Για την εγγραφή απαιτείται η χρήση υπολογιστή με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ένα κινητό τηλέφωνο και ηλ. διεύθυνση αλληλογραφίας (email).

Η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο θα γίνει μέσω του ιστοτόπου:

https://register.sch.gr/students

Αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή των μαθητών/μαθητριών μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Οδηγίες εγγραφής (pdf)

Για να δημιουργηθούν λοιπόν, οι λογαριασμοί των μαθητών, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε προσωπικά στοιχεία, κάποια εκ των οποίων, όπως ο αριθμός μητρώου (ΑΜ) μαθητή και το ονοματεπώνυμο του κηδεμόνα πρέπει να συμφωνούν με τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο σύστημα Myschool.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΑΜ μαθητή βρίσκεται στον έλεγχο του πρώτου Τριμήνου (για την Α’ και Β’ τάξη θα σας δοθεί από το σχολείο) ενώ το ονοματεπώνυμο του κηδεμόνα είναι αυτό που έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή του μαθητή στο σχολείο. Για το λόγο αυτό τα στοιχεία θα πρέπει να συμπληρωθούν όπως τα έχετε δηλώσει στο σχολείο. Επίσης, για την εμφάνιση του Σχολείου φοίτησης αρκεί να πληκτρολογήσετε μερικά γράμματα του ονόματος π.χ. ’12 δημοτικ’ και θα εμφανιστεί μέσα από μια λίστα σχολείων, το 12 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ και στη συνέχεια θα το επιλέξετε.

Τέλος, να σημειώσουμε, ότι λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών που πρόκειται να εγγραφεί στο ΠΣΔ ενδεχομένως να σημειωθεί αργοπορία ή και εμπλοκή για κάποια λεπτά στην όλη διαδικασία. Γι’αυτό θα πρέπει ίσως να ξαναπροσπαθήσετε να κάνετε τη διαδικασία λίγο αργότερα ή ακόμα καλύτερα τις βραδυνές ώρες.

Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και καλή προσαρμογή για όλους μας στα νέα δεδομένα.

Από τη διεύθυνση

Για να δείτε αναλυτικά το έγγραφο του υπουργείου σχετικά με την “Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο” πατήστε εδώ.

Previous Article
Next Article