Εκδρομή Β’ τάξης 10-2-2023

Σιτάρι και ψωμί

Την Παρασκευή 10/2/2023 οι μαθητές της Β΄τάξης εξοικειώθηκαν με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, μέσα από εμπειρία και πράξη!

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με αυθεντικά παραδοσιακά εργαλεία και σκεύη όπως το δρεπάνι, το παραδοσιακό δίκρανο (πιρούνα), τον βολόσυρο (σβάρνα), το κόσκινο και την πινακωτή
– πήραν  στα χέρια τους σιτάρι,
– άλεσαν το σιτάρι τους γυρνώντας τον αυθεντικό πετρόμυλο,
– παρέλαβαν το αλεύρι τους ,
– έπλασαν το ζυμάρι, κάθε παιδί στην προσωπική του λεκάνη.

Εμπειρία ανεκτίμητη, ανακάλυψαν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Συνεργάστηκαν, γέλασαν, απόλαυσαν. Ανακάλυψαν τη γνώση με ενεργό συμμετοχή και ομαδικό πνεύμα.

Έτοιμοι για την επόμενη δράση μας !!!!

Previous Article
Next Article