Επίσκεψη της Κας Ελένης Δικαίου στο σχολείο μας

Την Τρίτη 13 Μαΐου, η συγγραφέας κα Ελένη Δικαίου επισκέφτηκε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, στα πλαίσια του προγράμματος «Φιλαναγνωσίας».

Η κα Ελένη Δικαίου, ήρθε σε επαφή αρχικά με τους μαθητές της Β1-Β2-Γ1-Γ2 τάξης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας, οι οποίοι είχαν διαβάσει και επεξεργαστεί  τα βιβλία της: «Η ιστορία ενός Άσπρου Γατούλη» και «Ο πόλεμος στην Τροία». Έμεινε μαζί μας περισσότερο από μια ώρα. Όλη αυτή την ώρα παρουσίασε το έργο της, συζήτησε με τους μαθητές και απάντησε στις ερωτήσεις  και απορίες τους σχετικά με τα βιβλία της.

Στη συνέχεια – για 1 ακόμη ώρα – μίλησε στους υπόλοιπους μαθητές της Δ1-Δ2-Ε2-ΣΤ1-ΣΤ2 τάξης, οι οποίοι είχαν διαβάσει τα βιβλία: «Τα φαντασματάκια της γυάλινης αυλής» και «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά». Η συγγραφέας παρουσίασε για μια ακόμη φορά το έργο της. Μας μίλησε για την οικογένειά της και την καταγωγή της από τη Σμύρνη και τέλος απάντησε υπομονετικά σ? όλες τις  ερωτήσεις των παιδιών.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν ουσιαστικά σε επαφή με μια συγγραφέα και όχι απλώς να ακούσουν μια τυποποιημένη διάλεξη.

Η Διευθύντρια, οι δάσκαλοι  και οι μαθητές των τάξεων: Β1-Β2-Γ1-Γ2-Δ1-Δ2-Ε2-ΣΤ1-ΣΤ2, ευχαριστούμε θερμά, για μια ακόμη φορά την κα Ελένη Δικαίου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.

eleni-dikaiou

Previous Article
Next Article