Το Athens Street Art Festival στο σχολείο μας

Το Athens Street Art Festival έχει προσκαλέσει καλλιτέχνες (street artists) από την Ελλάδα και από άλλες χώρες της Ευρώπης με σκοπό να μεταμορφώσουν την Αθήνα ζωντανεύοντας με τις δημιουργίες τους αρκετούς δημόσιους χώρους και κτίρια του αστικού ιστού σε διάφορους δήμους και στέλνοντας τα δικά τους πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ι. Ρέντη και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε Ελλάδα (πχ Το Βήμα) και Ευρώπη (πχ Le Parisien).

Το κτίριο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας είναι ένα από αυτά που επιλέχθηκαν από το φεστιβάλ. Από πέρυσι μια σειρά από graffitis ομορφαίνουν τους τοίχους του σχολείου.

Ξεκινώντας από τον τοίχο του σχολείου επί της οδού Αχιλλέως παρατηρούμε έργα του Γάλλου καλλιτέχνη Franck Duval που ολοκληρώθηκαν το Μάιο του 2014.

Franck Duval - 4

Ο τοίχος του σχολείου μας στην οδό Αχιλλέως

Στον τοίχο του σχολείου επί της Πέτρου Ράλλη παρατηρούμε το έργο ομάδας Ελλήνων street artists με το όνομα RESK (κάτω) και το έργο του Παριζιάνου καλλιτέχνη Gregos (πάνω αριστερά) που απεικονίζει ένα πρόσωπο αποτελούμενο από 500 μικρά πρόσωπα – “All together we could be one“, όλοι μαζί μπορούμε να είμαστε ένα!

RESK - 2

Ο τοίχος του σχολείου μας στην οδό Π.Ράλλη

Leave a Reply