Αναβάθμιση της αίθουσας Πληροφορικής
Όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά το Σεπτέμβρη του 2017, η αίθουσα της Πληροφορικής του Σχολικού Συγκροτήματος περιλάμβανε υπολογιστές παρωχημένης τεχνολογίας (αρκετοί συχνά «κολλούσαν», άλλοι έκαναν επανεκκινήσεις από μόνοι τους ή δεν μπορούσαν να «τρέξουν» ικανοποιητικά τα διάφορα λογισμικά). Επιπρόσθετα, οι οθόνες ήταν επικίνδυνες για την υγεία των μαθητών (πεπαλαιωμένης τεχνολογίας CRT με αυξημένη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία). Με λίγα λόγια, το εργαστήριο Πληροφορικής ήταν ΚΑΙ μη λειτουργικό, ΚΑΙ επιβλαβές (λόγω των οθονών) για την υγεία των μαθητών.
Ξεκίνησε λοιπόν μια προσπάθεια αντικατάστασης των οθονών (πρωτίστως) και μερικών PC, γιατί έβγαιναν συνεχώς στο πέρασμα του χρόνου εκτός λειτουργίας.
Έτσι λοιπόν:
- Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων μας δωρίζουν 8 οθόνες μεταχειρισμένες.
- Ο Δήμος Νίκαιας 3 οθόνες και 3 PC μεταχειρισμένα.
- Η τράπεζα Eurobank 2 PC μεταχειρισμένα.
- Εκεί που πιστέψαμε ότι τα δώρα τελείωσαν, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας με την προτροπή του κ. Δημήτρη Λακιώτη, Γονέα και Κηδεμόνα του Σχολείου μας, μας δώρισε 9 PC και 12 οθόνες.
Αυτή η προσφορά, μας άνοιξε τα φτερά να σκεφτούμε την αναβάθμιση της αίθουσας Πληροφορικής, αφού θα υπήρχαν πλέον τα αναλώσιμα εκείνα υλικά (μνήμες, τροφοδοτικά, κάρτες, motherboard κά.) που με τις απαραίτητες επισκευές και αναβαθμίσεις θα δημιουργούσαν μια Αίθουσα Πληροφορικής με αναβαθμισμένο Υλικό και Λογισμικό, αφού ήταν πολύ νεότερης τεχνολογίας.
O κ. Ανδρέας Δημόπουλος, φίλος του σχολείου, με την δεδομένη τεχνογνωσία που διέθετε και τις εργατοώρες που πρόσφερε μαζί με τον δάσκαλο της Πληροφορικής που εργάστηκε με μεράκι έκαναν την υπέρβαση, δημιουργώντας ένα εργαστήρι Πληροφορικής ζηλευτό, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα. Επίσης, ο Γ. Καθηκόντων του σχολείου κ. Δημήτρης Ράπεσης εργάστηκε στο στήσιμο της αίθουσας. Επιπρόσθετα, μας περίσσεψαν υλικά για μελλοντικές επισκευές και 2 PC για να επανδρώσουμε την Βιβλιοθήκη του Σχολείου.
Τελικά, το Σχολικό Συγκρότημα διαθέτει πλέον ένα εκσυγχρονισμένο εργαστήριο Πληροφορικής, πλήρως λειτουργικό, με 12 σταθμούς εργασίας (συν ενός του δασκάλου), με δυνατότητα εγκατάστασης οποιουδήποτε σύγχρονου λογισμικού, που τα παιδιά θα έχουν άνεση στη χρήση του, δυνατότητα καλύτερης προσέγγισης του μαθήματος και θα αισθάνονται τη χαρά της δημιουργικότητας με την χρήση οποιασδήποτε εφαρμογής, εμπνεόμενα και συνεργαζόμενα εκπληρώνοντας και κάποιους από τους στόχους της μάθησης.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν και έδωσαν την δυνατότητα να χαιρόμαστε μια Αίθουσα Πληροφορικής που αξίζει να έχει το Σχολείο μας.
Από αριστερά προς τα δεξιά: Δημήτρης Λακιώτης, Ανδρέας Δημόπουλος, Συμεών Χατζηαθανασίου, Δημήτρης Ράπεσης