2η  Παιδαγωγική Συνάντηση

«Θέτοντας  αποτελεσματικά  όρια  στα  παιδιά  μας»

Η 2η Παιδαγωγική Συνάντηση του Σχολείου μας με θέμα: «Θέτοντας αποτελεσματικά τα όρια στα παιδιά μας» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21/01/2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Η εισηγήτρια –  ψυχολόγος  κα Ευαγγελία Μπαντρά,  παρουσίασε θέματα γύρω από τα όρια και τις σχέσεις γονέων και μαθητών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου κος Αχιλλέας Μανδρίκας, γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Η ψυχολόγος μας παρουσίασε με ιδιαίτερο και περιγραφικό τρόπο για την οριοθέτηση και τη θετική διαπαιδαγώγηση, τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών που προκαλούνται από την αναποτελεσματική οριοθέτηση καθώς και τρόπους αντιμετώπισης.

Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους συμμετείχαν σε μια ομαδική ενδιαφέρουσα συζήτηση με συντονίστρια την ψυχολόγο.

Ο διευθυντής 12ου Δημ. Σχ. Νίκαιας και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, ευχαριστούμε θερμά την κα Ευαγγελία Μπαντρά  που με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρόσκλησή μας.  Εκπαιδευτικοί και γονείς αντλήσαμε πολύτιμες πληροφορίες για  το θέμα μας.

Ευχαριστούμε επίσης, για τη συμμετοχή των γονέων στις παιδαγωγικές συναντήσεις μας. Οι συναντήσεις αυτές είναι σημαντικές καθώς ακούγονται διαφορετικές ιδέες και προβληματισμοί και οι γονείς μέσα από μια εποικοδομητική αλληλεπίδραση βρίσκουν λύσεις σε δικές τους δυσκολίες.

Έφη Κοντοπούλου

 

 

 

Previous Article
Next Article