Η Ε’ τάξη στον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους

Η Ε΄ τάξη του σχολείου μας, στις 14 Νοεμβρίου επισκέφτηκε τον «Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» που είναι ο μεγαλύτερος Βοτανικός Κήπος της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι μαθητές  παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά  προγράμματα: «Περιήγηση στο καλλιεργημένο τμήμα του κήπου» όπου  περιηγήθηκαν στον κήπο και γνώρισαν ιστορικά, φαρμακευτικά, καλλωπιστικά φυτά με την καθοδήγηση επιστημονικού συνεργάτη του ιδρύματος και «Βιωματικό εργαστήριο στο Φυτώριο» όπου εκεί οι μαθητές  ήρθαν σε επαφή με τους  τρόπους αναπαραγωγής των φυτών και απόκτησαν εμπειρία στη σπορά φυτεύοντας τα δικά τους φυτά με τα ίδια τους τα χέρια που στο τέλος τα πήραν μαζί τους.

Με τη συμμετοχή στη δράση κάθε μαθητής είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει την ταυτότητα των φυτών, τον τρόπο αναπαραγωγής τους, να ανακαλύψει βιωματικά, να βελτιώσει δεξιότητες παρατηρητικότητας, να καλλιεργήσει την αισθητική του, να αναπτύξει πνεύμα συνεργασίας, να ενεργοποιήσει τη δημιουργικότητά του, να ψυχαγωγηθεί.

Ο Κήπος, αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και χώρο οπτικής τέρψης και πνευματικής ηρεμίας. Μαθητές και δάσκαλοι της Ε΄τάξης το απολαύσαμε πραγματικά!!!

Previous Article
Next Article