Στα ίχνη του δάσους (Β τάξη)

Η αναγνώριση ότι το δάσος είναι ένας μεγάλος οργανισμός αναπτύσσει ένα πολύ ισχυρό αίσθημα ευθύνης και σεβασμού για τη διατήρηση και προστασία του οργανισμού αυτού και των κατοίκων του. Στόχος μας μέσω της έρευνας, της παρατήρησης ,της βιωματικής δράσης, της συνεργασίας να το κατανοήσουμε.

Οι μαθητές τής Β΄ τάξης του σχολείου μας , την Πέμπτη 11/5/2023, επισκέφθηκαν το Αισθητικό Δάσος Καισαριανής και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τα ίχνη τού δάσους”.

Ως μικροί εξερευνητές χρησιμοποίησαν όλες τις αισθήσεις τους για να μάθουν να προσανατολίζονται στο δάσος , κατανόησαν την αξία της  πυξίδας.

Παρατήρησαν φυσικά υλικά και αντικείμενα που βρίσκουμε στο δάσος τυχαία (φτερά, κέρατα και κόκαλα ζώων, αποξηραμένα φυτά, μανιτάρια κλπ.) και χρηστικά αντικείμενα και ίχνη που μαρτυρούν ανθρώπινες δραστηριότητες (σκοινιά, λάμπες, μπαταρίες, σημάδια σε κορμούς, καψούλια κ.ά.),

Ανακάλυψαν τις μυρωδιές τού δάσους( μύρισαν φυτά και αναγνώρισαν οικείες μυρωδιές της ρίγανης, του θυμαριού, της δάφνης κ.ά.).

Εντόπισαν φωλιές και μελέτησαν ίχνη από πατήματα ζώων και αποτύπωσαν σε καλούπι ίχνη από αυτά.

 Έφαγαν και περπάτησαν σε ωραία μονοπάτια σαν αληθινοί εξερευνητές.

Μέσα από αυτές τις βιωματικές δράσεις οι μαθητές ήρθαν πιο κοντά στη φύση και έμαθαν να την αγαπούν και να τη σέβονται.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

Previous Article
Next Article